EnvisionTEC 3B Baskı Örme Fiber Kompozitler İçin Geliştirilmiş Olan SLCOM 1 Yazıcısını Görücüye Çıkardı

SLCOM 1,çok çeşitli özel üretim termoplastiğini direk ya da dolaylı yoldan takviye malzemesi ile birlikte işleyerek istenilen performans özelliklerine uygun hale getirebilecek.Birçok matrisli kompozit malzeme; örgülü cam fiber, karbon fiber ve aramid fiber takviye olarak Nylon 6, Nylon 11, Nylon 12, Peek, Pekk, Polikarbonat, ve bir çok uygun diğer malzeme ile birlikte işlenebilecek.
EnvisionTEC 3B Baskı Örme Fiber Kompozitler İçin Geliştirilmiş Olan SLCOM 1 Yazıcısını Görücüye Çıkardı.

EnvisionTEC 3D Yazılmış Örme Fiber Kompozitler İçin Geliştirilmiş Olan SLCOM 1 Yazıcısını Görücüye Çıkardı

Profesyonel 3B yazıcıları üreticisi EnvisionTEC,  geçtiğimiz Salı  günü  SLCOM 1 endüstriyel kompozit yazıcısını duyurdu. 2002 yılına dönersek, şirket ticarileştirilmiş ilk  DLP 3B yazcısını pazara sunmuştu. İlerleyen yıllarda istikralı inovasyon ile birlikte, EnvisionTEC, kompozit malzemelerin endüstriyel imalatı için Seçici Lamine Kompozit (SLCOM) olarak bilinen ve henüz patent bekleyen prosesi devreye soktu.

SLCOM teknolojisi, bir rulodan gelen lamine edilmiş termoplastik tabakalar kullanılarak kompozit parçaların katmanlı  imalatına olanak sağlıyor. Bu teknolojiye sahip ilk yazıcı olarak SLCOM1,  60x76 cm alan ve 60 cm yükseklikteki  objeleri  imal edebilecek .

Şirkete göre, SLCOM 1, çok çeşitli özel üretim termoplastiğini direk ya da dolaylı yoldan takviye malzemesi ile birlikte işleyerek istenilen performans özelliklerine uygun hale getirebilecek. EnvisionTEC ‘in basına verdiği bir açıklamaya göre de "Birçok matrisli kompozit malzeme; örgülü cam fiber, karbon fiber ve aramid fiber  takviye olarak  Nylon 6, Nylon 11, Nylon 12, Peek, Pekk, Polikarbonat, ve bir çok uygun diğer malzeme ile birlikte işlenebilecek. " Kompozitler beklenen dayanıklılığı, çevresel dayanıklılığı, titreşim sönümleyiciliği, düşük dereceli tutşabilirlik, yüksek aşınma dayanımı ve dirençliliği sergileyebilirler.

 EnvisionTEC  CEO su  Al Siblani “Endüstriyel kısıtlamaları kıracak olan ilk 3B kompozit yazıcıyı sunmuş olmak ile gurur duyuyoruz . Bu imalat endüstrisi için , özellikle de sadece örgülü kompozitlerden elde edilebilen mekanik ve çevresel özelliklerin arandığı alanlarda bir atılım teşkil etmektedir” şeklinde bir açıklamada bulundu.