3D Baskıya Matematiksel Bir Bakış

Nicole, EnvisionTEC ile büyümeye devam eden 3D teknolojisiyle kadınlarında bu sektöre katılabileceğini ve kendinin de kadınlara örnek olacağını düşünüyor.
3D Baskıya Matematiksel Bir Bakış.

Nicole, Rapid Prototype Tech'te Metivier firmasında çalışırken 3D baskıya büyük ilgi duymaya başladı. Metro Detroit'te büyüyen Nicole, problemleri ve matematiksel denklemleri çözmeyi her zaman sevdi.

Nicole, "Okulda sen sevdiğim ders matematikti. Çünkü matematikte net bir cevap var ve ben bunu çok seviyorum." dedi. 

Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun olan Nicole, ilk çalışmalarını freelance olarak yaptı. Bu çalışmaları, danışmanlık, okuma planları, CAD modelleri yapma, metal işleme ve 3D baskıydı.

Nicole, EnvisionTEC'e gelmeden önce mücevherat sektöründe tedarikçi olarak çalıştı ve bu onu 3D baskıda profesyonel bir konuma getirdi. Balmumu modelleri geliştirmek için büyük boyutlu 3D yazıcılarla çalıştı ve kayıp mum metal döküm için kullanılan döküm ağaçlarının oluşturulması da dahil olmak üzere modellerde post-processing işlemini yürüttü.

Nicole, çalışırken 3D baskı ve süreçlerin çeşitli endüstrilere getirdiği yenilikçi çözümlerle bağlantı kurdu.

Nicole, "Onları oluşturmak için kullanılan, bir fikirden doğru CAD dosyalarına giden makinenin parametrelerine dayanan mühendislik modellerinin keyfini çıkardım ve sonunda nihai ürüne ulaştım. Bu bana hep bir başarı ve amaç duygusu verdi. Endüstriyel tasarımla başlamış olabilirim, ancak 3D baskının keyfini çıkarmaya başladım. Çünkü 3D baskıda tek bir şey ya da çoklu baskı sistemi kullanılıyor. Ve bu da oldukça büyük farklar yaratıyor." dedi.

2016 yılında EnvisionTEC, Hızlı Prototip Teknolojisi için bir başlangıç oldu. Nicole, bu durumu fark ederek şirketlerin ihtiyaçlarına ve değişen duruma ayak uydurmaya başladı bu amaca uygun çözümler üretti.

Nicole, EnvisionTEC ile Linkedin üzerinden bağlantı kurdu. Ve bu sayede tanınıp farkındalık yaratabildi.

EnvisionTEC'de araştırma ve geliştirme departmanında çalışan, onarım, analiz, işbirliği programları oluşturmak ve müşterilere çeşitli baskı sistemlerinin nasıl çalıştığını anlatıyor kişilerin bu teknolojiyi mevcut iş hayatına katabilmeleri üzerine çalışmalar yapıyor. 

Nicole, günlük işinden kalan zamanlarda ek para kazanabilmek adına web seminerleri gerçekleştiriyor, müşterilerinin 3D baskıyı kullanabilmesine yardımcı oluyor. Bu baskı sistemini kullanan müşterilerinin mutluluğunu görmek onu işine daha da bağlı hale getiriyor.

Nicole, EnvisionTEC ile büyümeye devam eden 3D teknolojisiyle kadınlarında bu sektöre katılabileceğini ve kendinin de kadınlara örnek olacağını düşünüyor.

Nicole, boş zamanlarında bile 3D baskı yapıp evde CAD işini geliştirmeye çalışıyor. 

Bu onun için sadece bir iş değil o işini büyük bir tutkuyla yapıyor.