EnvisionTEC, 2016 Dünya Biyomalzemeler Kongresinde Yeni 3D-Bioplotter Serisini Görücüye Çıkardı

15 yıldan daha uzun bir süredir, EnvisionTEC 3D Bioplotter teknolojisi ürünleri mükemmel birer araştırma ve üretim ekipmanı olarak Dünya çapında kullanıcıların güvenini kazandı ve 150’den fazla basın ve yayın organında kendine yer bularak şimdiki ön klinik düzeyine ulaştı.
EnvisionTEC,  2016 Dünya Biyomalzemeler Kongresinde Yeni  3D-Bioplotter Serisini Görücüye Çıkardı.

EnvisionTEC,  2016 Dünya Biyomalzemeler Kongresinde Yeni  3D-Bioplotter serisini Görücüye Çıkardı

Profesyonel düzeyde 3D yazıcı imalatı ve katmanlı imalat teknolojileri çözümlerinde Dünya lideri olan EnvisionTEC, yeni 3D-Bioplotter Starter ve 3D-Bioplotter® Developer serilerini duyurdu.

EnvisionTEC Proses ve Malzeme Geliştirme uzmanı Carlos Carvalho, “3D-Bioplotter serisindeki yeni geliştirmeler, kullanıcı yönetim akışı ve yeni iç yapı modelleri ile ilgili heyecanlıyız, 15 yıldan daha uzun bir süredir, 3D Bioplotter teknolojimizin ürünleri mükemmel birer araştırma ve üretim ekipmanı olarak  Dünya çapında müşterilerimizin güvenini kazandı ve 150’den fazla basın ve yayın organında kendine yer bularak şimdiki ön klinik düzeyine ulaştı.” açıklamasında bulundu.

EnvisionTEC teknolojisi 2000 yılından beri, malzeme bilimi, görüntüleme ve toksikoloji disiplinlerinden birçok seçkin bilim insanı tarafından kullanıldı ve değerlendirildi. Klinik ortamda, hastaların CT ve MRI tarama görüntüleri STL formatında işlenerek implant şablonları olarak kullanılmak üzere 3D katı modeller olarak basıldılar.Geliştirilmiş 3D-Bioplotter yazılımının içeriğinde:

·         Yeni iç yapı modelleri

·         Malzeme ömrü kontrolü

·         Geliştirilmiş yüzey kalitesi

·         Karmaşık yapılar için hacim destek yapıları oluşturma

·         Modelleri ve projeleri paylaşmaya elverişli yeni kullanıcı yönetim akışı

·         Ve daha fazlası

bulunmakta.

“Bu yazılım sayesinde, 3D-Bioplotterın inşa etme yeteneği sadece düz ve paralel çizgilerle kısıtlı kalmayacak; bunların yerine  zik-zak, dalgalı altıgen ve boşluk doldurma şablonları ile özel tasarlanmış karmaşık  3D  yüzeylerin üretimine de  olanak sağlayacak.”

EnvisionTEC, “Starter” serisini biyoyazıcı araştırma kabiliyetlerini arttırmak isteyen daha küçük çaplı laboratuvarların ihtiyaçlarına yönelik olarak 3D-Bioplotter ailesine ekledi.Makinanın temel farklılıkları, iki adet sabit, modüler olmayan yüksek sıcaklık kafası ve kartuşlar için düşük sıcaklık adaptörleri ve bilgisayar kontrollü sıcaklık ve tabla seviye kontrol sensörünü içermesidir.   

Starter serisi, yeni nesil Doku Mühendisliği araştırmacılarına,  Manufacturer ve Developer olarak bilinen 3D-Bioplotter serilerindeki aynı mükemmelliyeti sağlamak için geliştirildi. Obje başına en fazla 2 farklı malzeme ya da hücre tipi özellikleri ile müşterilerin, malzeme işleme ve otomasyon ile paralel bir kaç gereksinimlerine cevap veren “Starter” serisini tasarlandı.”

Her bir katmanda, çizgilerin yönü cismin merkezi etrafında dönmekte ve hassas meş oluşturma ile  yüksek mekanik özellikler ve matematiksel olarak muazzam porozite yerleşimi sağlanmakta. Macun, hidrojel, eriyik ve daha başka birçok çabuk katılaşabilen sıvı fazlı malzemenin kullanımı bu teknolojinin çok geniş bir yelpazedeki 3D baskı uygulamalarında kullanılabilirliliğini sağlamakta.

Developer serisi ise orta seviyeye güncellendi, hali hazırda steril filtre, üçlü konumlanma sistemi, iki adet kafa ve bunların yanında platform sıcaklık kontrolü içermekte.

Carvalho son olarakda “Bu bizim the 3D-Bioplotter teknolojisi alanındaki en önemli kilometre taşlarımızdan birisidir ve çalışmalarımızı bilim insanları, araştırmacılar, medikal pratisyenler ve ilgili enstitüler ile sürekli olarak genişletip 3D yazıcı teknolojisi alanında yeni hedeflere ulaşmaya da devam edeceğiz." şeklinde açıklamasını tamamladı.

EnvisionTEC 3D baskı çözümleri ve 3D-Bioplotter serileri hakkında daha fazla bilgi için lütfen  313-436-4300 telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. 3D-Bioplotter ile ilgili makaleler ve içerikler (İngilizce ve Almanca) için online veritabanımıza http://envisiontec.com/3d-bioplotter-research-papers/ adresinden ulaşabilirsiniz.